Tebord designat av Chen Darui

Chen Darui är en välkänd kinesisk möbeldesigner, som grundade varumärket Maxmarko år 2010 och är dess chefsdesigner. Han har fått priset ELLE DECO International Design Awards och många andra priser. Hans arbeten har ställts ut i många europeiska länder och i USA.

Chen Darui arbetar en hel del med trä. Mycket av hans arbete förenar öst och väst, traditionella kinesiska element kombineras med det västerländska och internationella, vilket skapar ett universellt uttryck. Han tror på att designens innersta väsen är att följa med i världen och förfina den till något klassiskt bortom alla trender.

Möbelnamn
Lyssna till ZEN – tebord

Beskrivning
Chen Darui försökte hitta en väg att både visa den svenska furuns värde och förena den med kinesisk kultur. Designens kärna är att kombinera nordiskt material och kinesisk tradition. Han beslöt att designa och tillverka ett målat tebord, som antingen används av två personer som sitter mittemot varandra eller av flera personer som sitter runt omkring. Tebrickan visar den målade furuns skönhet och den traditionella kinesiska kombinationen av Zen och te. Den svenska skogens lugn och den kinesiska Zen-lugnet återspeglas genom tid och rum i det lilla bordet.

Material
Svensk furu
China Environmental Labelling
certifierad, ISO14001 polyester
färg (Varumärke: China Resourses)
aluminium (ytoxiderad)
koppar (ytoxiderad)
läderkudde A-klass (fylld med PU)

Företag
Maxmarko
Tel: 010-87227235
No. A6, Caochangdi Art Zone i Chaoyang District Beijing

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration