God jul och Gott nytt år önskar Svenskt Trä

Nu kan vi på Svenskt Trä snart lägga ytterligare ett händelserikt år bakom oss.

För första gången sedan 2019 har vi någorlunda obehindrat kunnat vara ute och träffa alla människor i våra nätverk. Det har verkligen funnits många tillfällen att mötas – Nordbygg, Trä och Teknik, Trämarknaden i Karlstad, Hem och villamässan, kommittémöten, seminarier, utbildningar och mycket annat. Det har verkligen känts som en frisk fläkt – om än kanske lite väl mycket ibland!

Det har inte heller saknats utmaningar. Det fruktansvärda kriget i Ukraina har haft stor inverkan på hela världen och så även på oss. Detta har bland annat lett till ett fortsatt stort medialt intresset för hur trävarumarknaden påverkats. Debatten om hur vi brukar den svenska skogen och hur råvaran ska användas går vidare. Allt eftersom träbyggandet tar marknadsandelar får vi på Svenskt Trä allt fler frågor som handlar just om hållbart skogsbruk. Vi har ett pågående arbete för att se hur vi kan bidra till ökad förståelse och kunskap även inom detta område.

1:e december tog Anna Ryberg Ågren över stafettpinnen som direktör på Svenskt Trä från Mathias Fridholm. Mathias kommer dock fortsättningsvis att vara kvar på Svenskt Trä men i en annan roll. En verksamhetsplan och budget för 2023 finns på plats men som vanligt kommer den att behöva finjusteras under året. Vi känner oss redo att ta hand om de frågor och utmaningar som hamnar på vårt bord även under 2023. Men innan vi gör det ska vi avsluta året och ta lite välförtjänt ledighet.

Vi önskar en riktigt God jul och ett Gott nytt år till er alla!

Anna, Mathias och alla medarbetare på Svenskt Trä

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration