Möbelriksdagen

Möt oss under Möbelriksdagen där inspirerande föreläsare står för omvärldsbevakningen och berättar om innovativa idéer. Dessutom får ni chansen att träffa branschen och påverka beslutsfattare.

Björn Nordin och Ulrika Johansson Ståhl från Svenskt Trä, och Jonas Pettersson från Form Us With Love pratar om utmaningar och möjligheter i vår framtida möbelindustri. Vi står inför enorma utmaningar kopplat till den alltmer alarmerande klimatkrisen. Vilken roll har design i den framtida möbelindustrin? Från formgivning till strategi behöver vi tänka om.

Välkommen till Möbelriksdagen och Vaggeryd, en av Sveriges mest möbeltillverkande kommun. Här hittar du några av landets mest kända möbelföretag - Byarums Bruk, Ekdahls Möbler, Molunden, Kinnarps, Swedese och Swedstyle för att nämna några exempel. Ett 40-tal möbeltillverkare och underleverantörer står för närmare en tredjedel av industrisysselsättningen i kommunen. Här finns kompetens, yrkeskunnande och unika nätverk. Välkommen till Vaggeryd, en plats med stark tradition för möbelskapande.

Möbelriksdagen arrangeras av branschföreningen Interior Cluster Sweden och pågår i dagarna två. Förutom föreläsningar och seminarier ingår mingel och branschmiddag med utsökt mat och underhållning.

Mer information och anmälan: Möbelriksdagen

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration