Sågverksbranschen träffas på Trämarknaden i Karlstad

Presslunch kl 12 den 19 november, Elite Stadshotellet, Karlstad

Välkommen till Trämarknaden i Karlstad, mötesplatsen för sågverksbranschen sedan mer än 50 år tillbaka. Förmiddagen den 19:e november diskuteras träindustrins centrala roll i den regionala utvecklingen samt bidrag till ett ökat byggande. Under eftermiddagen hålls den traditionella trävarumarknadsdebatten ur ett internationellt perspektiv. Dagen avslutas med utnämning av riddare av Trämarknadsorden.

Förmiddagens seminarium ska spegla det intressanta läge och potential som sågverks- och träbyggindustrin har samt vilken betydelse den har för den regionala ekonomin och dess utvecklingSeminariet inleds med en presentation av Heidi Kielland, vd för Treindustrien i Norge, som berättar om deras erfarenheter av Skog22 som är ett program för att utveckla skogsindustrin i Norge. Följande talare kommer att från olika aspekter ge sin syn på hur man kan utveckla sektorn och regionen. Förmiddagen avslutas med en paneldiskussion på det regionala temat och vilken roll den spelar nationellt.

Internationell utblick
På eftermiddagen flyttas fokus till trävarumarknaden och med tonvikt på den internationella arenan. Bland föredragshållarna möter du bland annat Sampsa J Auvinen CEO för den internationella koncernen Norvik och ordförande i den Europeiska sågverks konfederationen (EOS) som ger ett europeiskt perspektiv på marknadsutvecklingen för sågverksindustrin. Du kan även lyssna till Mats Kinnwall och Magnus Niklasson från Skogsindustrierna som presenterar marknadsutvecklingen inom skogsindustrin. Martin Hermansson, vd för Novoeniseisky Wood Chemical Complex, talar om de gyllene dagarna för sågverksindustrin i Ryssland.

- Trämarknaden har genom åren utvecklats till att bli en viktig mötesplats för sågverks- och träbyggnadsindustrin, ett tillfälle att utbyta erfarenheter och diskutera gemensamma frågor. Vi hoppas på stor uppslutning även i år, säger Mikael Eliasson, direktör på Svenskt Trä.

Presslunch kl 12
Presslunch tillsammans med föredragshållarna äger rum klockan 12.00 den 19:e november på Elite Stadshotellet. Vänligen anmäl dig tillcamilla.carlsson@svenskttra.se.

Läs mer:
Om Trämarknaden i Karlstad

För mer information:
Mikael Eliasson, direktör Svenskt Trä
Tel: 08-762 72 01, mikael.eliasson@svenskttra.se

Presskontakt:
Camilla Carlsson, kommunikationsansvarig Svenskt Trä
Tel: 072-702 79 65, camilla.carlsson@svenskttra.se

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration