Furulampan – en lysande återvändare i ny tappning

För de flesta är furulampan synonym med 70-talet. I år fick sistaårsstudenterna på Carl Malmstensskolan i uppgift att tillverka åtta banbrytande lampor i svensk furu i 2016 års tappning. Under Möbelmässan, 9 - 13 februari, visar studenter upp resultatet av projektet som är ett samarbete mellan Carl Malmstensskolan, Ateljé Lyktan och Svenskt Trä.

Med hjälp av experimentellt arbete med ljus har studenterna på Carl Malmstensskolan satt form på sina designidéer i projektet Woodlights. Svenskt Trä har bidragit med svensk furu till projektet och resultatet har blivit åtta spännande armaturer för både privat och offentlig miljö.

- Jag tycker studenterna har använt den svenska furun på ett mycket intressant och innovativt sätt. Lamporna visar på materialets många möjligheter och dess vackra, naturliga yta. Vi blir allt mer miljömedvetna och jag tror att fler kommer att välja inredning i trä framöver eftersom det är ett förnybart material, säger Charlotte Dedye Apelgren, chef interiör och design på Svenskt Trä.

Svenskt Trä har även tidigare samarbetat med Carl Malmstensskolan. Under ett seminarium anordnat av Svenskt Trä våren 2015 presenterade studenterna ett arbete kring hur furuns yta kan borstas, färgas och målas för att ändra färg och struktur.
Se bilder från projektet.

Läs mer om projektet Woodlights

Kontaktperson:
Charlotte Dedye Apelgren, chef interiör och design, Svenskt Trä
Tel 070-661 78 81
charlotte.apelgren@svenskttra.se

Presskontakt:
Camilla Carlsson, kommunikationsansvarig, Svenskt Trä
Tel: 072-702 79 65
camilla.carlsson@svenskttra.se

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration