Nyheter från februari 2019

 • 130 bidrag ska bli 40 - Träpriset 2020

  PRESSMEDDELANDE Träpriset 2020 har fått in 130 bidrag med stor variation och fler bidrag inom offentliga miljöer än tidigare år. Nu återstår för juryn att välja ut 40 objekt att besöka under vår och sommar 2019 för att sedan utse vinnaren av Träpriset 2020.

 • Svenskt Trä söker byggtekniker/konstruktör

  Utmaningarna blir fler och mer kvalificerade och som ett led i vår framtidssatsning söker vi nu en byggtekniker/konstruktör med placering i Stockholm. Vill du vara med och utveckla det framtida hållbara byggandet?

 • Fler träbroar krävs för att nå klimatmålen

  DEBATT I Sverige har vi cirka 17 000 vägbroar, men av dessa är bara ungefär 140 stycken byggda i trä. Trots att vi vet att träbroar har låg miljöpåverkan vid produktion, låga underhållskostnader, lång livslängd och dessutom kan återvinnas vid demontering.

 • Furu står som segrare

  PRESSMEDDELANDE Designers och inredningsarkitekter gav svensk furu nya uttryck under Stockholm Furniture & Light Fair. Gemensam nämnare för Svensk Forms pris Årets möbel, Plaza Interiors favoritmonter och Elle Decorations pris för årets inredare - är trä.

 • Fjärde rekordåret i rad för svenskt limträ

  PRESSMEDDELANDE Den svenska limträbranschen fortsätter att slå rekord. Ökningen under 2018 var närmare 4 procent jämfört med 2017 som var det tidigare rekordåret. − Sverige bör vara den självklara ledaren i världen när det gäller klimatoptimerad byggteknik, säger Johan Fröbel, chef teknik och distribution på branschorganisationen Svenskt Trä.

 • Internationella designers väljer furu

  PRESSMEDDELANDE Svensk furu dominerar på Stockholm Furniture & Light Fair i år. Furu är ett träslag som skapar sunda och hållbara inredningar med moderna uttryck, vilket bidrar till träslagets starka frammarsch just nu.

 • För ett mer fossilfritt Göteborg – bygg broar av trä

  DEBATT Göteborg ska byggas fossilfritt och trä har blivit en självklar del av lösningen. Men som vi ser det, inte fullt ut. Träbyggandet är ett bredare erbjudande än bara bostäder och infrastrukturen är också en del i stadens klimatskuld.