Nyheter från april 2020

 • Nu möjligt att dimensionera med lättbalkar

  PRESSMEDDELANDE Nu finns även lättbalkar som konstruktionsmaterial i de kostnadsfria dimensioneringsprogrammen från branschorganisationen Svenskt Trä. Både appen Lathunden och dimensioneringsprogrammet på webbsidan byggbeskrivningar.se har uppdaterats med möjlighet att dimensionera med lättbalkar i olika konstruktioner.

 • Digital designhjälp för hemmafixarens vårprojekt

  PRESSMEDDELANDE Branschorganisationen Svenskt Träs kostnadsfria byggbeskrivningar får ny funktion. Nu blir det möjligt att ändra färg, paneltyp och takmaterial i alla 28 utvändiga byggbeskrivningar på byggbeskrivningar.se. Byggprojekten blir mer verklighetstrogna och kan anpassas utefter varje individs eget tycke och smak.

 • Säsongen för limträ är i full gång

  PRESSMEDDELANDE Limträ fortsätter att ta marknadsandelar och jämfört med första kvartalet förra året har försäljningen av limträ ökat med över 6 procent 2020. En av anledningarna är att säsongen för både stor- och småskaligt byggande i limträ startat tidigare i år. De svenska limträtillverkarna tror på fortsatt ökning framöver.

 • Nordiskt samarbete bakom nya handelssorteringsregler av trävaror

  PRESSMEDDELANDE Nu lanserar branschorganisationen Svenskt Trä, tillsammans med Svenskt Trätekniskt Forum, publikationen Handelssorterings av trävaror för de nya gemensamma handelssorteringsreglerna. Reglerna ska ersätta de två tidigare regelverken och ge köpare och säljare ett gemensamt språk för sortering av sågade trävaror.