Digital designhjälp för hemmafixarens vårprojekt

PRESSMEDDELANDE Branschorganisationen Svenskt Träs kostnadsfria byggbeskrivningar får ny funktion. Nu blir det möjligt att ändra färg, paneltyp och takmaterial i alla 28 utvändiga byggbeskrivningar på byggbeskrivningar.se. Byggprojekten blir mer verklighetstrogna och kan anpassas utefter varje individs eget tycke och smak.

- Det blir möjligt att anpassa byggprojektet efter eget tycke och smak innan man går till bygghandeln för att köpa in materialet. Då kan man passa på att handla rätt färg på en gång och få det utseende som man önskar sig, säger Johan Fröbel som är chef för teknik och distribution på Svenskt Trä.

Svenskt Trä som står bakom hemsidan byggbeskrivningar.se har nu utvecklat nya funktioner som gör det möjligt att i digital miljö göra varje projekt ännu mer levande. De utvändiga byggprojekten visas nu i tredimensionell vy och besökaren kan vända och vrida på objekten för en bättre upplevelse. Förståelsen för hur det färdiga byggprojektet kommer att se ut ökar i och med att besökaren även kan se delar av den inre konstruktionen i 3D-miljön.

- Många spenderar mer tid hemma och inspireras till att renovera huset, sommarstugan eller skingrar tankarna i nya byggprojekt till sommaren. På byggbeskrivningar.se finns instruktioner för allt från altan, trädäck till stugor, garage och bastu. För oss är det viktigt att göra det enkelt för fler att bygga rätt i trä och därför har vi kompletterat materialspecifikationer till alla 28 utvändiga byggbeskrivningar, säger Johan Fröbel.

Om byggbeskrivningar
Byggbeskrivningar är till för den som vill bygga i trä. I samarbete med Sveriges bygghandlare har Svenskt Trä sedan 1983 tagit fram många byggbeskrivningar. Byggbeskrivningar.se besöks av över 800 000 besökare per år.

Byggbeskrivningar.se visar på ett enkelt sätt hur man lyckas med sitt byggprojekt, både översiktligt och i detalj. Här finns till exempel pedagogiska beskrivningar i form av ritningar, realistiska illustrationer och instruktionsfilmer, samt möjlighet att måttanpassa och skriva ut materialspecifikationer, arbetsritningar och underlag för bygglovsansökan. På byggbeskrivningar.se finns även ett dimensioneringsprogram som hjälp för att beräkna dimensioner för till exempel takbalkar, nockbalkar, pelare eller golv- och altanbjälkar i konstruktionsvirke, limträ eller lättbalkar. Byggbeskrivningarna finns även att hämta gratis i den lokala bygg- och trävaruhandeln som är anslutna till Svenskt Träs projekt Bygg i trä. Totalt finns det 193 varianter av de 28 olika byggbeskrivningarna.

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration