Svenskt Trä x Ung Svensk Form 2023 Årets största designtävling för unga formgivare

Förra årets stipendiater. Fr.v: Ingrid Segring Björklund, Elsa Unnegård, Andreas Berggren, Matilda Hunyadi, Ola Sjöberg och Victor Ågren, Misc Studio och Klara Knutsson.

Sveriges största designtävling för unga formgivare har sedan 1998 tjänat som en unik arena för mötet mellan unga innovativa formgivare, media och publik. Som stolt partner och stipendiegivare bidrar Svenskt Trä med inspiration och kunskap om trä, samt stöttar i hållbarhetsfrågor som rör materialet.

Svenskt Trä är sedan 2021 samarbetspartner och stipendiegivare tillsammans med andra stora aktörer och företrädare för möbler, mode, konsthantverk, arkitektur, industridesign och grafisk formgivning. Genom Ung Svensk Form visas de främsta unga formgivarna Sverige har idag.

– Samarbetet med Ung Svensk Form känns extra viktigt då deltagarna är framtidens formgivare och designers. De kan bidra till att förbättra framtiden för oss alla. Med vårt stipendium får de under fyra dagar, följa med på en resa från planta till planka, till slutlig produkt. Det blir en resa i både historisk materialkunskap och framtidsspaning. Både för dem och för oss, säger Björn Nordin, chef arkitektur och design, Svenskt Trä.

De nominerade i Ung Svensk Form kommer att delta i en turnerande utställning och har chansen att mottagaolika stipendier. 2023 års stipendium från Svenskt Trä består av en resa genom både Sverige, hållbarhet och materialkunskap.

– Vi är oerhört stolta över Svenskt Trä stipendiet i Ung Svensk Form 2023. Den skjuts i karriären, kunskapslyftet samt inspiration kring materialet trä som Svenskt Trä-stipendiet innebär betyder enormt mycket för unga begåvade formgivare, ofta i glappet mellan studier och yrkesliv, säger Karin Wiberg, projektledare Ung Svensk Form.

imagexcqa.png

image5pz7n.pngimage1eykk.pngFoton från stipendieresan med Svenskt Trä 2022. Foto: Viktor Ärlemalm

Välkommen med din ansökan! Ansökningsperioden för Ung Svensk Form 2023 är öppen mellan 17 maj – 17 september 2022. 

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration