Nya TräGuiden lanseras

– Den digitala bygghandboken med nära 1 miljon besökare årligen.
TräGuiden är en digital handbok om trä och träbyggande med nära 1 miljon besökare årligen. Svenskt Trä lanserar nu en mobilanpassad och uppgraderad version av TräGuiden med många nyheter. Bland annat har sökfunktionen effektiviserats och möjligheten att spara och dela information förbättrats.

Alexander Nyberg, projektledare för nya TräGuiden på Svenskt Trä, berättar att många av nyheterna i TräGuiden baserar sig på användarnas önskemål som kom fram vid en marknadsundersökning under våren 2013.

Nu kan användaren enklare hitta information genom en ny, effektiv ordlista som listar förslag på sökord. Sidor kan dessutom sparas i ett eget bibliotek eller delas med en kollega via mail eller sociala medier. Den nya versionen är även kompatibel med läsplattor och mobiltelefoner.

– Jag använder TräGuiden när jag behöver detaljerad information till exempel om en konstruktionslösning i trä. Om jag undrar vilka dimensioner och profiler av trävaror som finns får jag snabbt ett svar i TräGuiden som jag kan lita på. Illustrationerna är också tydliga och välgjorda så att vem som helst som använder TräGuiden kan förstå hur det är tänkt, säger Merja Krank arkitekt på Zenit Arkitekter.

Merja Krank fortsätter:

– Jag ser flera fördelar med de nya funktionerna i TräGuiden. Om jag söker information om en specifik detalj så hamnar jag rätt snabbare och slipper lägga tid på att leta på fler ställen. Funktionen att spara sidor har jag inte provat ännu, men jag kan tänka mig att den är användbar under skisstadiet i större byggprojekt då jag enkelt behöver kunna återvända till en viss sida.

TräGuidens information uppdateras regelbundet för att vara ständigt aktuell. I den nya versionen av TräGuiden kan användaren se publiceringsdatum och när senaste uppdateringen skett för varje sida.

Om TräGuiden:
TräGuiden lanserades ursprungligen år 2003 och innehållet bygger mycket på de tio dåvarande delarna av Träbyggnadshandboken som gavs ut av Träinformation mellan åren 1991-1994. TräGuiden har tagit en ledande roll inom sitt segment och har idag nära 1 miljon årliga besökare.

Besök TräGuiden: 
www.traguiden.se

Ytterligare information:
Alexander Nyberg, rådgivare byggande och konstruktion, Svenskt Trä

072-561 72 36, alexander.nyberg@svenskttra.se

Presskontakt:
Camilla Carlsson, kommunikationsansvarig, Svenskt Trä
072-702 79 65, camilla.carlsson@svenskttra.se

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration