Nyheter från april 2015

 • Nya Trärådhuset

  – Nu blir det ännu lättare att bygga och designa rätt med trä Trärådhuset är en interaktiv sajt som visar både översiktligt och i detalj hur ett trähus konstrueras. Nu lanserar Svenskt Trä en ny designdel i Trärådhuset som hjälper användaren att testa olika utföranden både utvändigt och invändigt. I designverktyget finns även inköpslistor för att underlätta för användaren i samband med inköp av materialet.

 • Nya TräGuiden lanseras

  – Den digitala bygghandboken med nära 1 miljon besökare årligen. TräGuiden är en digital handbok om trä och träbyggande med nära 1 miljon besökare årligen. Svenskt Trä lanserar nu en mobilanpassad och uppgraderad version av TräGuiden med många nyheter. Bland annat har sökfunktionen effektiviserats och möjligheten att spara och dela information förbättrats.

 • Excellent intresse för svenskt trä i Mellanöstern

  Hans Excellens Hussain Nasser Lootah, generaldirektör för Dubai Municipality, visade sitt intresse för modernt träbyggande och möbeldesign i trä genom att besöka invigningen av Svenskt Träs paviljong på Dubai Wood Show, Mellanösterns största mässa för träprodukter. I den svenska paviljongen deltog tio svenska sågverksföretag, som tillsammans representerar cirka 70 procent av den svenska träexporten.

 • Silent Timber Build, 28-29 april i Stockholm

  Akustiska beräkningsverktyg för träkonstruktioner är av stor betydelse för träindustrin eftersom de gör det möjligt att förutsäga ljudisoleringen i flervåningsbyggnader i trä. Välkommen till ett spännande seminarium arrangerat av det europeiska projektet Silent Timber Build i samarbete med Svenskt Trä och Sveriges Träbyggnadskansli.