Nyheter från april 2016

 • Succé för Svenskt Träs kunskapsdagar

  Få material är lika användbara som trä och dessutom motsvarar det framtidens krav på ekologiskt hållbart byggande. Allt fler vill bygga mer med trä, men det behövs mer kunskap om både materialet och arbetssätt. Det var tydligt när över 400 personer slöt upp då Svenskt Trä arrangerade kunskapsdagar om trä i Stockholm 21-22 april.

 • Nu lanserar Svenskt Trä Limträhandbok Del 1-3!

  Allt fler upptäcker fördelarna med limträ som byggmaterial. När branschorganisationen Svenskt Trä bjuder in till inspirerande kunskapsdagar 21-22 april är lanseringen av nya Limträhandbok Del 1-3 en viktig punkt i programmet. Efterfrågan på de informativa handböckerna är stor!

 • Årets Dubai Wood Show bekräftar stark position

  Den 4-6 april genomfördes Dubai Wood Show. Mässan är den största trävarumässan i Mellanöstern och Nordafrika-regionen och lockar besökare även från Indien, Pakistan samt östra Afrika. MENA-regionen är mycket central för svensk sågverksexport och Svenskt Trä deltog för tredje gången på mässan tillsammans med representanter från svenska sågverk.

 • Svenskt Trä arbetar för att öka kunskapen om limträ

  Det byggs mer med limträ än någonsin, vilket försäljningsrekordet 2015 är ett tydligt bevis på. Svenskt Trä tror att kurvan kommer att stiga brant uppåt. Det krävs bara lite mer kunskap om materialets egenskaper. Nu bjuder branschorganisationen in till en inspirerande kunskapsdag i samband med lanseringen av nya Limträhandboken Del 1 – 3.