Nyheter från juni 2020

 • Välj rätt kvalitet på virket med ny guide

  PRESSMEDDELANDE Branschorganisationen Svenskt Trä har tagit fram en ny guide som ska göra det enklare för både köpare och säljare av trävaror att välja virke av rätt kvalitet. Den heter Guide för handelssorterings- och hållfasthetsklasser och bygger på standarder enligt SS-EN 1611-1.

 • Gör moderna möbler av limträ – tips och inspiration

  PRESSMEDDELANDE Sugen på att snickra i sommar? Under de närmaste veckorna kommer branschorganisationen Svenskt Trä att dela med sig av expertråd och tips på snygga byggprojekt med limträ. Varje projekt presenteras med en film, mått och enkla beskrivningar som gör att alla hemmafixare kan bygga fint till inne- och uterum i både hem och trädgård.

 • Limträ handlar om stora intryck, små avtryck och vilka värderingar man vill lämna efter sig

  DEBATT Limträ fungerar lika bra i miljöer där en naturlig träkänsla eftersträvas som i dolda konstruktioner. I Sverige har vi använt detta starka och miljösmarta konstruktionsmaterial i över 100 år. Många av limträbyggnaderna från förr är idag beundrade för både sin form och hållbarhet. Det bevisar att kvalitet aldrig blir omodernt och kan vara ett tecken på att framtidens byggnader också kommer att bestå mest av trä.

 • Så monterar du altanen rätt i sommar

  PRESSMEDDELANDE Felaktig montering av trall kan leda till både stickor i fötterna, trasiga fästdon samt kortare livslängd. För att undvika framtida bekymmer har branschorganisationen Svenskt Trä därför tagit fram en broschyr med tydliga monteringsanvisningar för den som ska bygga altan i sommar.