The Shanghai Bench

De senaste åren har Svenskt Trä stöttat skapandet av stilrena och praktiska möbler gjorda av hållbart producerad svensk furu, möbler som möter efterfrågan hos kinesiska konsumenter. I år på East Design Show i Shanghai, ställer Svenskt Trä ut ett antal möbler i svensk furu designade av såväl svenska som kinesiska formgivare.

Det kommer att bli en hyllning till svensk furu och svensk möbeldesign, som stärker den spirande relationen mellan Sverige och Kina. Eduardo Altamirano och Gustav Larsson har funnit inspiration i just detta möte mellan Öst och Väst, och vill uttrycka ett kulturellt utbyte i form av design och handel.

Gustav Larsson är hantverkaren och Eduardo Altamirano formgivaren bakom The Shanghai Bench.

Altamirano beskriver sitt koncept som ett projekt kring vardagliga objekt som finns i våra hem. Inspirerad av asiatisk kultur, ville han fånga traditionen av att sitta på golvet i sin möbel. Denna idé, säger han, möjliggör skapandet av en harmonisk plats i våra hem. En plats där problem och föroreningar från den yttre världen kan utestängas.

Altamirano vill att The Shanghai Bench ska vara hemmets värd och mottagare, genom att erbjuda en sittplats där en kan ta av sig skorna och ta ett avslappnande andetag.

Ytbehandlingen i röd olja på furun användes för att utforska nya alternativ i träslagets estetik, för att ta sig an detta traditionella svenska material på ett innovativt och nutida sätt.

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration