Diskuterade innovationer och hållbara lösningar H.M. Konungen mötte Svenskt Trä

PRESSMEDDELANDE H.M. Konungen har på eget initiativ besökt Trä & Teknik, Nordens ledande mässa för träindustrin. Efter sitt engagerade invigningstal mötte han branschorganisationen Svenskt Trä och några av dess medlemmar.
− H.M. Konungen visade stort intresse för träbyggandets roll för att möta klimathotet, säger Mikael Eliasson, direktör på Svenskt Trä.

På mässan Trä & Teknik visas industrins senaste innovationer, banbrytande arkitektur och nya produktionslösningar. I sitt invigningstal betonade H.M. Konungen att han sett fram emot besöket:
− Efter den här sommaren är vi nog alla lite extra medvetna om värdet av vår svenska skog. Både som förnybar resurs och som en nyckel till att möta ett förändrat klimat.

Han tog vidare upp de spännande innovationer som nu görs i branschen och pratade om trä som en viktig exportvara:
− Råvaran växer långsamt, men utvecklingen går snabbt!

Under dagen tog H.M. Konungen chansen till ett långt samtal med Svenskt Trä och några av dess medlemmar.

− H.M. Konungen är både insatt i och intresserad av vår bransch, vilket visar att trä som byggmaterial är på frammarsch, säger Mikael Eliasson.

Johan Åhlén, vd för Moelven Töreboda, fick möjligheten att prata med H.M. Konungen.
− Vi hade ett intensivt samtal om den snabba utvecklingen i limträbranschen, om innovativa lösningar och alla de fördelar vi kan erbjuda i byggprocessen, säger han.

Daniel Wilded, produktchef Martinssons, påminde H.M. Konungen om ett intressant faktum:
− Vi pratade om att det kungliga slottet i Stockholm faktiskt har trästomme, så träbyggandet i Sverige har både en lång historia och en spännande framtid, säger han.

För mer kunskap om limträ:
Ett tips för den som vill lära mer om möjligheterna med trä är att läsa nya Limträhandbok Del 1-4 som Svenskt Trä gett ut. Ett annat är att hålla utkik efter de välbesökta kunskapsdagar och föreläsningar som Svenskt Trä arrangerar.

Läs mer om limträ här!

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration