Skuggspel skapar värme i mörkret

Stockholm, Sverige Under fjolåret blev social distansering det nya normala. Men samtidigt som det var viktigt att hålla fysiskt avstånd behövde människor fortfarande umgås och stävja ofrivillig ensamhet. Lagom till höstmörker och kyla fick Odenplan i Stockholm en installation som skulle ge människor hopp, glädje och möjlighet att mötas. »Vinterfamn« är formad som en lykta, lika mycket en konstinstallation som en plats för att främja välmående och gemenskap.

Lyktan är konstruerad med 45x70-reglar. Stående, frästa reglar på långsidorna varvas med liggande på kortsidorna, vilket skapar ett ljusspel med olika genomsläpplighet och skuggbildningar.

Här går det att slå sig ner en stund, ensam eller tillsammans. Ljuset intensifieras när någon passerar, och genom att interagera och involvera människor i installationen vill arkitekterna väcka frågor om mänskliga relationer och vårt förhållande till varandra.

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.