Landshövding Chris Heister riddare av Trämarknadsorden tillsammans med Christer Pettersson

Chris Heister landshövding i Stockholms län, dubbades till riddare av Trämarknadsorden för gagnelig gärning för träbranschen. Chris Heister har med ett personligt engagemang och ett väl utbyggt kontaktnät varit en av de främsta förespråkarna och inspiratörerna för industriell träbyggnadsteknik.

Chris Heister har under sin tid som landshövding i Västerbotten 2008-2012 varit en engagerad och aktiv ordförande för Trästad 2012, ett nätverk med klimat och det rationella byggande i fokus, där Västerbottens, Kronobergs och Dalarnas län ingår, samt Region Västragötaland och totalt 17 kommuner. I sin nuvarande roll som landshövding i Stockholms län tar Chris Heister med sig sitt engagemang för att modernisera den svenska bygg- och byggnadssektorn.

Årets Trämarknadorden delades ut till två personer och den andra dubbade riddaren är Christer Pettersson, marknadschef för Skandinavien på Holmen Timber.

Christer Pettersson har över 40 års erfarenhet av träbranschen, Han är en säljare ut i fingerspetsarna, står alltid till kundens förfogande och har en förmåga att hitta konstruktiva lösningar till gagn för alla parter.

2012 års riddare av Trämakrnadsorden delades ut under Trämarknaden i Karlstad på den traditionella middagen den 21 november. Skogsindustrierna är huvudarrangörer för Trämarknaden i Karlstad, som hålls den 21-22 november 2012, på Elite Stadshotell.

Juryns motiveringar till utnämningen av 2012 års riddare av Trämarknadsordern lyder:

”Chris Heister har med ett personligt engagemang och ett väl utbyggt kontaktnät varit en av de främsta förespråkarna och inspiratörerna för industriell träbyggnadsteknik i avancerade byggsammanhang. I tidigare och nuvarande yrkespositioner har och kommer Chris Heisters insatser att bidra till en modernisering av den svenska bygg- och bostadssektorn.”

”Christer Petersson har över 40 års erfarenhet av branschen. Christer är en säljare ut i fingerspetsarna, alltid på resande fot, svarar alltid i telefonen. Stark pondus, han är lite av Mr Skandinavien i furu. Ärlig i affärer, hittar konstruktiva lösningar, flexibel och står alltid till kundens förfogande.”

För mer information, kontakta
Chris Heister, landshövding i Stockholms län, tel: 08-785 40 00
Christer Pettersson, makrnadschef Holmen Timber, tel: 070-328 99 47
Magnus Norrby, juryns ordförande, Trämarknadsorden, tel: 070-515 69 39
Charlotte Apelgren, kommunikationsansvarig Svenskt Trä, en del av Skogsindustrierna, tel: 070-661 78 81

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration