En framtid i furu

PRESSINBJUDAN Trenden är tydlig – intresset för att använda furu med nya, moderna uttryck i inredning växer. Både i Sverige och internationellt visar inredningsarkitekter och designers en allt större nyfikenhet för furu. Besök Stockholm Furniture & Light Fair, den 5–9 februari, där såväl arkitektur- och designkontoret Neri & Hu och designern Lisa Hilland har valt att arbetat med furu i sina gestaltningar. Branschorganisationen Svenskt Trä är medarrangör och bidrar med material och kunskap.

Stockholm Furniture & Light Fair är världens ledande mötesplats för skandinavisk design. Under mässan visas prov på svensk furus potential i kreativa installationer och inspirerande skandinavisk design.

”Pine is fine” och ”Pinetastic” är frekvent använda begrepp och hashtags av en anledning. En ny studie* om intresset för interiöra furuprodukter i hemmet påvisar också trenden. Även på internationella arenor märks ett ökat intresse för just svensk furu. Bland annat på London Design Fair, där den svenska paviljongen fick stor uppmärksamhet med sin färgstarka rosa färg och nytänkande uttryck.

Missa inte chansen att ta del av fullspäckade dagar med fokus på skandinavisk design och svensk furu.

Var: Älvsjömässan. Mässvägen 1 Älvsjö
När5- 9 februari 2019. Tisdag - fredag 09.00-18.00 och lördag 10.00-17.00

Ansök om pressackreditering här
Mer info om presscenter här

 

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration