Krypin – i en orm

Tree Snake House i Pedras Salgadas, Portugal av Rebelo de Andrade

LÅNGA OCH SMALA sträcker de ut sig mellan träden i semesterorten Pedras Salgadas i norra Portugal. Ormar av trä som är skapade för övernattning. Syftet med designen och dess placering bland trädens grenverk är enligt arkitekterna vid byrån Rebelo de Andrade att egga besökarnas fantasi. Trädkojorna svävar över marken men istället för att låta gästerna klättra till dem leds de gradvis uppåt via en smal bro, allteftersom marken sluttar under den. Smala pelare förankrar strukturen i marken.

De båda ormarna är byggda av trä, utvändigt är de klädda med skifferplattor vilket skapar ett intryck av grova fjäll. Valet av material gör att kojorna smälter in i landskapet – så pass att de sägs ha överrumplat människor på promenerad i skogen.

Interiört erbjuder kojorna ett kombinerat vardagsrum och sovrum med kök och tvättrum på ena sidan och en toalett och garderob på den andra. Tack vare hållbar teknik såsom solpaneler och återvinning av vatten ska byggnaderna vara självförsörjande. Lågenergilampor och välisolerade väggar gör att el och värme används så effektivt som möjligt.«

w| rebelodeandrade.com

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.