Inspiration från Dolomiterna

Villa Kostner i Castelrotto, Italien av Modus architects

FÖR ATT INHÄMTA ny och fräsch inspiration krävs en omgivning fylld av fantasi och kreativitet. Det har konstnären Hubert Kostner i den italienska bergsbyn Castelrotto sett till att skaffa sig. Arkitektbyrån Modus har skapat ett spektakulärt hus mitt i byn, med inspiration från bergstopparna i den italienska bergskedjan Dolomiterna.

Nedervåningen är en betong­modul för konstnärens ateljé och utställningslokal med utsikt över dalen nedanför. Mellanvåningen består av stora glasfönster, medan ovanvåningen som är avsedd för boende är klädd i lärkträ.

Det 600 kvadratmeter stora huset tog fyra år att färdigställa och var helt färdigt 2013. Trenden går mot allt fler modernt ritade hus i de annars traditionella Alperna, enligt arkitektbyrån, som också menar att den här byggnaden på ett spektakulärt sätt förvandlar ett privathus till ett landmärke.«

Läs mer på modusarchitects.com

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.