Flyttbara hus

Heijmans ONE i Amsterdam, Holland av Moodworks Architecture

DEN SNABBA URBANISERINGEN är en växande utmaning. Till de flesta storstäder i Europa är inflyttningstakten hög, inte minst i Holland. Genom att placera de 45 kvadratmeter flyttbara och endagsmonterade bostäderna One på ödetomter, får hyresgästerna ett modernt och inbjudande hus till en låg hyra. Huset rymmer kök, badrum, ett rymligt vardagsrum, ett separat sovrum och en uteplats.

– Vi har velat förmedla en positiv känsla med högt i tak, rymd och ett stort ljusinsläpp, säger Tim van der Grinten, arkitekt på Moodworks Architecture.
Fasaden består av korslimmat trä och huvudkonstruktionen konstrueras av laminerade 80 mm tjocka, solida timmerväggar. Den tunnare laminerade panelen Multi användes för detaljer som trappan och den platsbyggda bänken. Solpanelerna Aerspire ser till att huset tar tillvara miljövänlig energi.

– Husets konstruktion är stabil, men den har ändå en relativt låg vikt och enkla detaljer, vilket gör att ägaren enkelt kan flytta dem mellan olika platser, säger Tim van der Grinten.

De första två husen har redan monterats utanför Amsterdam. Under hösten byggs ytterligare 30 hus.

Läs mer på mood-builders.com

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.