Skulptural form

Café Brigitta i Helsingfors. Finland av Talli Architecture & Design

DEN SOM VILL njuta av innovativ arkitektur, utsikt mot hav och natur och en god kopp kaffe kan bege sig till den heliga Brigittas Park utanför Helsingfors i sommar. Där har arkitektkontoret Talli Architecture and Design skapat ett café som med materialval och former skapar en ram för den vackra omgivningen. Formen är skulptural och saknar avsiktligt både fram och baksida.

Caféets trästomme liknar en propeller, med tre olika höga sektioner, byggda i furu från närområdet. Propellerformen skapar även grunden för caféets tre sektioner, en serveringsdel, en loungedel och en del för toaletter. Skjutdörrar, som ramas in av limträbalkar, gör det möjligt att stänga av loungedelen under kyliga dagar. Caféet är endast öppet under vår, sommar och höst. Fasaden består av 50x50 mm furuplank och har en bränd yta som står emot hårt väder. Innerväggarna har byggts av obehandlat furu och terrassen av lärk.
Arkitektkontoret Talli Architecture and Design har gjort sig kända för ett tidlöst och brukarvänligt formspråk.

Läs mer på talli.fi

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.