Modernt 60 tal

A-frame house i Fire Island, USA av Bromley Caldari

EXCEPTIONELL DESIGN OCH förmågan att skapa lyxiga bostäder har blivit New York-baserade Bromley Caldari Architects signum. A-frame house på Fire Island utanför New York är inget undantag. Efter nästan tre år av planering, bygglovssökande och byggande, blev renoveringen av strandvillan från 1965 äntligen klar våren 2015.

Vid projektstart var huset illa åtgånget av väder och vind men också av festande och filminspelningar (med bland annat Holly­woodstjärnan Judy Garland) men arkitekterna lät sig inte avskräckas. De började projektet genom att utnyttja en lokal lag som tillät dem att sätta in fönster längst husets båda kortsidor, från golv till tak. Allt för att maximera ljusinsläppet och ventilationsmöjligheterna.

Utsikten är numera milsvid över vattnet från de tre våningarna. Trämaterialen är exponerade så väl exteriört som interiört och hela huset är rustat med energivänliga metoder och tekniker. Originaltrappan i plåt, som tronade likt en elefant mitt i huset, ersattes av en dito med trä som dominerade material. Trappan placerades längs hemmets väggar, sammanlänkade med loftgångar tvärs över vånings­planen.

Läs mer på bromleycaldari.com

Läs de senaste artiklarna

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration