Skenbart kaos döljer plan

KA300 i Karlsruhe, Tyskland av J Mayer H

EN HÖG VITMÅLAT rivningsvirke? Nix – men en paviljong tänkt att fira staden Karlsruhes 300-årsjubileum. Tyska J. Mayer H. Architekten ligger bakom utformningen, som ska gestalta stadens barockplan där ett solfjäderformat gatunät letar sig utåt med stadens berömda slott som självklar mittpunkt. Här omvandlas stadens gränder till ett skenbart kaos av massiva bjälkar av gran sammanfogade med bultar.

Bjälkarna förbereddes av konstruktionsfirman Rubner Holzbau och anlände till byggplatsen färdiga för montering. Innanför och ovanför de spretande brädändarna hittar man utställningsytor och utsiktspunkter. I centrum finns en scen för konserter, teaterföreställningar, filmvisningar och andra framträdanden.

Paviljongen invigdes den 17 juni i Schlossgarten, Karlsruhe i Tyskland. I september fraktades den bort för att återuppstå nästa sommar på någon annan plats.

Läs mer på jmayerh.de

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.