Extra utrymme i modulstuga

Klein i Hudson Valley, USA av BIG

En liten men fullt utrustad stuga, möjlig att sätta upp nästan var som helst, för den som önskar en tillflyktsort i naturen. Det är resultatet när arkitektfirman Big nu lanserar konceptet Klein, en serie med små anpassningsbara hus. 

Designen har utvecklats från den traditionella a-formade stugan, känd för sin enkla konstruktion samt för sitt vinklade tak och lutande väggar. Genom att vrida taket 45 grader har arkitekterna här skapat extra utrymme, vilket utöver en mer spännande design gör att man på de invändiga 17 kvadratmeterna får plats med ett sovloft. 

Stugan konstrueras utifrån moduler och vilar på fyra betongpelare. Därmed går det att sätta upp den även på platser där större maskiner inte kan ta sig fram. Modulerna består av 100 procent återvinningsbart material, och kopplingen till naturen är tydlig även invändigt med golv av douglasgran och badrum av cederträ. Mellan reglarna sitter väggmoduler av furu som invändigt är klädda med isolerande kork.

Läs mer på big.dk

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.