Flexibelt uteliv

Nolla kabin i Helsingfors, Finland av Robin Falck

En kort båttur från Helsingfors, på den lilla ön Vallisaari, kunde man i somras prova på campinglivet utan att behöva göra avkall på all bekvämlighet. Robin Falcks tio kvadratmeter stora byggnad påminner till formen om ett tält, och namnet »Nolla« syftar på att konstruktionens ekologiska fotavtryck är minimalt.

Byggnaden är uppförd med en a-formad stomme av konstruktionsvirke och granplywood. Regelverket kan justeras utifrån underlag och terräng, och yttertaket är klätt med speglar för att ännu mer smälta in i omgivningarna. En viktig del av designprocessen har varit att visa att det går att hitta enkla men hållbara lösningar i vardagen. 

Konstruktionen är därför sammansatt med hjälp av träskruv så att den ska gå lätt både att montera och ta ner. Detta är också en del av dess kretslopp – som en del av hållbarhetstanken ska den gå att återanvända och nya människor och platser ska kunna ge den nytt liv. Designen är medvetet enkel så att vem som helst ska kunna inspireras och själv bygga något liknande från grunden – allt som behövs är virke.

Läs mer på robinfalck.com

Läs de senaste artiklarna

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration