Sömlöst skrivbord

Superdesk i New York, USA av Clive Wilkinson

VASSA KONTORSLANDSKAP ÄR inredningsarkitekterna på Clive Wilkinsons signum – de utvecklar arbetsplatsmiljöer som främjar en positiv atmosfär och som svarar på varje företags unika behov. Detta framgår tydligt i ett av deras senaste projekt där de på uppdrag av reklambyrån The Barbarian Group i New York designat ett »superskrivbord«.

Skrivbordet löper genom kontorslandskapet och erbjuder såväl traditionella skrivbordsplatser åt samtliga anställda, som sociala arbetsytor. Ibland gör bordsytan en avstickare upp i luften och sedan ned igen vilket skapar valvgångar där mindre, och väl avskärmade arbetsytor, samt förvaringsutrymmen, ryms. Den långa enhetliga möbeln påminner om en berg-och-dalbana, vilket i sig tilltalade reklammakarna, men designen tillgodoser ytter­ligare ett behov: den underlättar samverkan mellan reklambyråns olika avdelningar och symboliserar vikten av samarbete.

Den massiva pjäsen tillverkades i Los Angeles. mdf- och plywoodskivor av furu laserskars av robotar i fabrik. Därefter skickades alla delar i platta paket till New York där de monterades. Avslutningsvis målades hela skrivbordet med epoxiharts för att få en blank, stryktålig och enhetlig yta.«

w| clivewilkinson.com

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.