Sömlöst skrivbord

Superdesk i New York, USA av Clive Wilkinson

VASSA KONTORSLANDSKAP ÄR inredningsarkitekterna på Clive Wilkinsons signum – de utvecklar arbetsplatsmiljöer som främjar en positiv atmosfär och som svarar på varje företags unika behov. Detta framgår tydligt i ett av deras senaste projekt där de på uppdrag av reklambyrån The Barbarian Group i New York designat ett »superskrivbord«.

Skrivbordet löper genom kontorslandskapet och erbjuder såväl traditionella skrivbordsplatser åt samtliga anställda, som sociala arbetsytor. Ibland gör bordsytan en avstickare upp i luften och sedan ned igen vilket skapar valvgångar där mindre, och väl avskärmade arbetsytor, samt förvaringsutrymmen, ryms. Den långa enhetliga möbeln påminner om en berg-och-dalbana, vilket i sig tilltalade reklammakarna, men designen tillgodoser ytter­ligare ett behov: den underlättar samverkan mellan reklambyråns olika avdelningar och symboliserar vikten av samarbete.

Den massiva pjäsen tillverkades i Los Angeles. mdf- och plywoodskivor av furu laserskars av robotar i fabrik. Därefter skickades alla delar i platta paket till New York där de monterades. Avslutningsvis målades hela skrivbordet med epoxiharts för att få en blank, stryktålig och enhetlig yta.«

w| clivewilkinson.com

Läs de senaste artiklarna

Få inspiration och nyheter från oss

Anmäl dig och få information om bland annat publikationer och seminarier från Svenskt Trä via e-post

Anmäl dig för att få inspiration