Inredning av en gran med japanska influenser

Hverdagen i Köpenhamn, Danmark av Vermland

Vad gör man med virket från en hel douglasgran? Ja, man kan till exempel inspireras av arkitekterna på danska Vermland och omvandla materialet till interiör i en av Köpenhamns restauranger. Inspirerade av japansk arkitektur och design har de skapat en matsal med enkla, ljusa former. All inredning – från bord och stolar till bardisk – är skapad från ett och samma träd och anpassad för att harmonisera med rummets ursprungliga pelar-balkkonstruktion av massivt trä. Matsalens långbord i mitten av rummet är kärnan i inredningen, och med utgångspunkt från den är rummet indelat i olika zoner. Dels med bord för grupper, dels längs fönsterbordet för mindre sällskap.

Långbordet saknar ben, och bordsskivan hänger i strävor som är fästa i takstolarna. Strukturen är sammanfogad med träpluggar, och ingen metall har behövts för att montera konstruktionen. Allt enligt den japanska tanken om att minimalistiskt och vackert går hand i hand.

Läs mer på

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.