Hotell av lokalt trä som tål extremt väder

AKA Patagonia Hotel i Patagonien, Chile av Pablo Larroulet

Till Patagonien kommer människor från hela världen för att uppleva berg, glaciärer, vatten och landsbygd. Och det är just kontrasterna mellan allt vad naturen i regionen har att erbjuda som det nya hotellet i Puerto Natales har tagit fasta på, där det ligger högst upp i en sluttning med panoramautsikt mot vulkaner, bergskedjor och glaciärer.

Hotellet består av sex moduler, som alla innehåller sovrum och badrum, samt en byggnad med kök och gemensamhetsutrymmen. Byggnadens form är en spegling av horisontens silhuett, och naturen ska kunna upplevas både interiört och exteriört. De prefabricerade modulerna – både väggar och tak – är av lenga (Nothofagus pumilio), ett lokalt växande träd som trivs på platser med mager jord, kyligt klimat och kraftiga vindar. Det har gjort träslaget tåligt för extremt väder, och allteftersom det åldras kommer det än mer att smälta in i landskapet. För att göra så små avtryck som möjligt är konstruktionen byggd på plintar.

Läs mer på larrou.com

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.