Nyheter från februari 2015

 • Svenskt Trä bygger internationella broar inom trädesign

  Svenskt Trä har fört samman två svenska lärosäten och American University of Dubai för att bidra till ett ökat internationellt utbyte kring trädesign. – Det är viktigt att marknadsföra svenska träprodukter utomlands. Det finns stor potential i att Svenskt Trä visar på särarten i furu som ett vackert träslag som går att lyfta ännu mer inom den finare möbeldesignen, säger Léo Johannsson, lektor vid Carl Malmsten Furniture Studies, en av de två skolor som besöktes under studieresan, som också innefattade möten med svenska träförädlingsindustrier.

 • Digital lathund slår användarrekord

  Lathunden är en gratis app som Svenskt Trä skapat för att underlätta för både professionella hantverkare och privatpersoner. Den innehåller bland annat beräkningsverktyg för virkesåtgång, hjälpmedel för dimensionering och virkesprofiler, och har skördat stora framgångar. Drygt ett och ett halvt år efter lanseringen har den laddats ner av över 50 000 unika användare – fem gånger så många som man hade hoppats på.

 • Marockanska designers på inspirerande studieresa med Svenskt Trä

  Marockanska designers hämtar inspiration i Sverige – genom besök ute i olika verkliga miljöer som täcker förädlingsprocessen från skogsavverkning till moderna träprodukter. – Vi befinner oss på en upptäcktsresa i träkultur, säger Kanza Ben Cherif och Said Guihia, två designers från Casablanca som är med på resan.

 • Träbyggnadsdag i Åre – ett bevis på träets genombrott

  Trä i större konstruktioner har varit på frammarsch länge och har nu nått en ny nivå. Träbyggnadsturnéns första stopp i Åre den 29 januari visade att branschens alla led mognat och att såväl kunskapen om som intresset för trä i stora konstruktioner nått en helt ny och bred nivå.