Gratis bygghjälp – närsomhelst och överallt

PRESSMEDDELANDE Nya funktioner i populära byggappen Lathunden. Branschorganisationen Svenskt Träs gratisapp Lathunden samlar all information som behövs för att bygga på ett professionellt och effektivt sätt med trä. Under året har appen fått en rad uppdateringar som gjort den ännu bättre.
– Vi har bland annat utvecklat funktionerna för virkeskvalitet och dimensionering, säger Johan Fröbel, chef teknik och distribution på Svenskt Trä.

Appen Lathunden förenklar användningen av trä i olika typer av byggprojekt – allt från virkesåtgång och dimensionering till hjälp att hitta din lokala bygg- och trävaruhandlare.

– Lathunden är otroligt populär och har laddats ner över 130 000 gånger av hantverkare, arkitekter, bygg- och trävaruhandlare och privatpersoner. Därför jobbar vi ständigt med att uppdatera och utveckla den på ett fackmässigt sätt, säger Johan Fröbel.  

Under året har appen fått ett nytt utseende, kompletterats med ett nyhetsbrev och utökats under fliken Verktyg med de nya funktionerna egyptisk triangel och Pythagoras sats. Den har också kompletterats med Svenskt Träs interaktiva bygghjälp ”Trärådshuset” med råd kring bland annat virkeskvalitet och dimensioner på skruv och spik, samt kopplats direkt till en inköpslista.

– Med Lathunden har både professionella byggare och gör-det-självare all information de kan behöva samlad på ett ställe. Den är dessutom lättåtkomlig, överskådlig och tillgänglig var och när som helst, till exempel ute på byggarbetsplatsen om man snabbt behöver kontrollera något, säger Johan Fröbel.

Appen Lathunden är anpassad för iOS 10 och Android och laddas ned gratis i Appstore eller Google Play. Sök efter Lathunden.

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.