Öppna rum mot havet

Sommarhus Sandby i Österlen, Sverige av Johan Sundberg Arkitektur

Likt en Skånelänga, men med regelstomme och med tak och fasader klädda av trä, smälter sommarhuset på Österlen in väl på sin plats i utkanten av den skyddande tallskogen och med sandstranden som närmsta granne och rekreationsplats. 

Fasaderna är klädda med en stående panel med specialritad profil, och det kraftigt lutande sadeltaket är klätt med en förvandringspanel. Precis som trädäcket och pergolan är de av sibirisk lärk som har behandlats med kiselbaserat träskydd. Samtliga rum på övervåningen är försedda med takfönster. Nedervåningens generösa fönster ger ett kraftigt ljusinsläpp och tack vare skjutdörrar finns även möjlighet att helt öppna rummen mot det tillhörande trädäcket och trädgården.

Huset tilldelades Simrishamns kommuns arkitekturpris för bland annat en »högkvalitativ utformning med en stilfullt avvägd och uttrycksfull visuell träarkitektur i god harmoni med kustområdets karaktär«. Huset stod klart i fjol.

w| johansundberg.com

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.