Limträstruktur definierar paviljong

Hus i London, Storbritannien av Gianni Botsford

Det privata hemmet ligger något undanskymt mellan två högre byggnader i stadsdelen Notting Hill, men med sitt glänsande koppartak väcker det ändå uppmärksamhet och ger en föraning om vad som väntar interiört. Här drar den komplexa utformningen av limträ till sig blickarna oavsett var i huset man befinner sig. De tre våningarna är nämligen utformade för att taket ska vara synligt även från bottenplan och för att det ljus som släpps in genom takfönstret ska nå hela vägen ner. Men bäst till sin rätt kommer det från övre planet, utformat som en paviljong med generöst ljusinsläpp och en takstruktur som med det avslutande fönstret i toppen ger känslan av att nå upp till himlen.

Limträstrukturen är av gran och prefabricerades utifrån en 3D-modell. Här krävdes både digitala och manuella verktyg för att få varje del att passa in i den välvda takstrukturen. Varje del är unik och kröker sig i tre riktningar. De sammanfogades i åtta sektioner som lyftes på plats.

Läs mer på giannibotsford.com

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.