Tunna pelare ramar in små sovloft

Gästhus i Koyasan, Japan av Alphaville

PÅ PLATSEN FÖR Unescos världsarv, det heliga japanska berget Koyasan, har arkitekterna Alphaville skapat ett gästhus för unga från hela världen. Byggnaden är en blandning av de berömda japanska kapselhotellen och en sovsal. Här finns en rymlig och ljus lounge för 20 personer samt åtta enkelrum där det enbart ryms en säng. Enkelrummens dörr öppnar upp mot en ljus hall och ger varje gäst möjlighet att själv välja när de vill umgås med andra boende.

Gästhuset hyser också tre dubbelrum med inbyggda stegar till sovloften. Konstruktionen består av tunna träpelare och väggar med ljusinsläpp från taket, en hyllning till traditionell japansk arkitektur.

Arkitekterna har valt att kontrastera träinredningen och trä­konstruktionen med moderna aluminiumfönster och detaljer i galvaniserad stålplåt.

Läs mer på a-ville.net

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.