Inramad provsmakning

Sokol Blossom Winery i Oregon, USA av Allied Works

SOKOL BLOSSERS VINGÅRD utanför Portland, USA, ståtar sedan sommaren 2013 med en ny anläggning för provsmakning av viner. Byggnaden är 5700 kvadratmeter och rymmer sex olika provsmakningsrum samt en stor terrass med utsikt över de omgivande vinodlingarna. Ett fribärande tak sticker ut över fasaden på byggnadens södra sida och minskar det direkta solljuset under sommarmånaderna.

Med undantag för golvet som är av hickoryträ har cederträ genomgående använts i byggnaden. Interiört har cederplankorna i såväl väggar som tak organiserats i olika riktningar och ger intryck av många olika vinklar och nivåskillnader.

Ljus flödar in genom byggnadens många takfönster samt genom stora glasväggar. Tillgången på dagsljus utnyttjas effektivt och minskar behovet av elektricitet samt behovet av onödiga fixturer. Ett grönt tak hjälper till att bygga värmeprestanda, minskar avrinningen och gör att huset smälter in i det omgivande landskapet.

Arkitekterna på Allied Works, med firmans grundare Brad Cloepfil i spetsen, står bakom anläggningen.

– Jag har känt och älskat landskapet hela mitt liv och min familj har odlat i området i över 50 år. Jag har alltid velat göra vacker arkitektur inspirerad av böljande vinodlingar, ekar och savannen i Dundee Hills, säger Brad Cloepfil.«

w| alliedworks.com

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.