Öppet kapell spelar i vinden

Sound of Wind i Biwa, Japan av Ryuichi Ashizawa

SOM EN HARPA har det här kapellet utformats. När vinden blåser i olika intensitet spelar det olika toner. Kapellet, med det passande namnet Sound of Wind, ligger vid sjön Biwa i Japan, i närheten av Moriyama City.

Arkitektbyrån Ryuichi Ashizawa Architects använde lärkträ och plywood för att skapa rätt former, dofter, ljud och känsla. Kapellet är inspirerat av en eolisk harpa ur den grekiska mytologin, ett naturligt utrymme som spelar ljud när vinden passerar det. I kapellet är långa stålsträngar uppspända i takets välvning.
Taket och innerväggarna är byggda i tunn plywood, 2,5 millimeter, som förstärker resonansen när vinden passerar strängarna. Allt för att förstärka den akustiska upplevelsen. Den övre delen av glasväggen kan vinklas i olika grader för att släppa in mer eller mindre vind, vilket påverkar ljuden.

Kapellet är en del av hotellet Setre Marina som ligger intill, även det ritat av Ryuichi Ashizawa. De drevs av en vision att de människor som besöker området ska komma nära de ljud, dofter och material som är specifika för Moriyama City och regionen.

Läs mer på r-a-architects.com

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.