Böcker i liten skala

The story pod i Toronto, Kanada av Atelier Kastelic Buffey

BIBLIOTEKEN BLIR MINDRE och mindre när engagerade medborgare världen över samlar ihop litteratur och ställer till allmänhetens förfogande i gamla telefonkiosker och hemsnickrade lådor. »The story pod« ritades av arkitektbyrån Atelier Kastelic Buffey för en nyanlagd park i Toronto. Volontärer stod för själva bygget, under ledning av arkitekterna. Byggmaterialet donerades av ett finansbolag. För att hålla nere kostnaderna är det lilla biblioteket byggt av standardvirke från brädgården, medan interiören är klädd i enkel plywood med yta av svarvad cedarfaner. Bokhyllorna är byggda av massiv jättetuja (western red cedar).

Dagtid står de vinklade dörrarna öppna för den som känner sig sugen att slå sig ner på de enkla bänkarna, även de i plywood. När biblioteket stänger tänds ledbelysning som får det lilla huset att lysa i mörkret. Kraften kommer från solceller på taket.«

w| akb.ca

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.