Paviljong för iskultur

Kulm tribun i Sankt Moritz, Schweiz av Foster + partners

I samband med en omfattande renovering av den historiska ispaviljongen i Sankt Moritz har Foster + Partners skapat en ny ministadion, eller en tribun. Bland annat användes den för prisutdelningen under världscupen i slalom. Den sträcker sig längs kanten av Davos Plaun och formar ett hörn med en mindre struktur i 45 graders vinkel som fungerar både som sol- och vindskydd och som samtidigt bjuder på en vy över bergen. 

Den imponerande takkonstruktionen med en kant av kopparplåt består av sex par
ramar av höghållfast limträ av ask med 3,6 meters avstånd som kragar ut nästan 7,5 meter. Halvramarna med I-tvärsnitt står på ett betongfundament och knutpunkterna har förband av inlimmade skruvar med GSA-teknik. Mot gatan vetter en ribbvägg som både tillåter insyn och skapar en lätthet åt tribunen. Konstruktionen utfördes av Blumer-Lehmann med flera. 

– Genom att använda oss av den lokala trätraditionen har vi skapat en helhet med anknytning till platsen, både i tanke och material, säger Lord Foster.

Läs mer på Foster + partners och Blumer-Lehmann

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.