Insmuget loft i hemmet

1/2-storey i London, Storbritannien av Bradley van der Straeten

Hur skapar man mer utrymme i ett hem samtidigt som man respekterar detaljplanens begränsning mot att bygga ytterligare en våning? I London löste Bradley van der Straeten utmaningen genom att komplettera det befintliga tvåvånings-huset med ett loft, motsvarande en halv våning. Påbyggnaden syns inte från gatan, och eftersom den håller sig nedanför byggnadens ursprungliga taklinje påverkas inte heller områdets silhuett. Den nya del som diskret sticker fram i exteriören har fått en beklädnad av svart taktegel, för att smälta in i den omgivande miljön.

Interiört syns den nya våningen desto mer. Den är skapad ovanpå det befintliga sovrummet, varifrån en trappa leder upp till det som har blivit den nya barnkammaren. Trappan, liksom rummets platsbyggda garderober och bokhyllor, är klädda med ljus plywood, och även om arkitekterna medger att det har krävts precision för att få plats med allt så ger rummet och dess snedtak med synliga balkar en luftig känsla mitt i staden.

Läs mer på

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.