Korsvirke täcker fasad

Tennishus i Cabourg, Frankrike av Lemoal Lemoal

Den som är på genomresa i Normandie möts av äldre kvarter med traditionella korsvirkeshus. Det tog arkitekterna på Lemoal Lemoal fasta på när tennisklubben i kustorten Cabourg skulle få en ny byggnad med omklädningsrum. Resultatet blev en nutida tolkning av områdets traditionella arkitektur, byggd med lokala material och av hantverkare med kännedom om trakten.

Den enkla volymen består av ett timmerskal, format utifrån korsvirkes-principen men med en modern twist och anpassat till byggnadens ändamål. En viktig skillnad är att utrymmet mellan virket inte har fyllts ut. Ytterväggen sitter i stället alldeles innanför timmerkonstruktionen. Den är av lätt isolerande opak kanalplast av polykarbonat. Materialet fyller två viktiga funktioner: interiört släpper det in tillräckligt med ljus för att tennisspelarna ska kunna njuta av dagsljuset, och sett från exteriören skyddar det mot insyn. Taket är av terrakotta.

Läs mer på lemoal-lemoal.com

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.