Fransk expo i Italien

Franska paviljongen i Milano, Italien av X-TU

HUR KAN VI förse världens befolkning med hälsosam mat, i dag och i morgon? Frankrike satsar på att besvara denna viktiga fråga på världsutställningen Expo Milano 2015. Parisbaserade xtu Architects har låtit sig inspireras av de många matmarknader som finns i franska städer och kommer att presentera en plantbevuxen träpaviljong – en 3 592 kvadratmeter stor marknadsplats designad för att demonteras och återanvändas även efter Milano. Den bärande strukturen såväl som fasader, väggar och golv konstrueras av enbart trä.

Byggnaden ska symbolisera fransk matkultur och kommer att fungera både som utställnings- och produktionsplats. Grödorna ska även kunna konsumeras i paviljongen som rymmer ett brasseri och en butik med franska delikatesser. I hjärtat av byggnaden, på utställningstorget, planerar fransmännen att demon­strera hur riktigt god mat ska lagas, allt med utgångspunkt från de råvaror och resurser som finns att tillgå.«

w| x-tu.com

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.