Luftig tillbyggnad sticker ut

Arnegarborgsveg 18 i Trondheim, Norge av Tyin Tegnestue

DE NORSKA ARKITEKTERNA TYINT egnestue har skapat den här luftiga tillbyggnaden till ett enfamiljshus i Norge. Bostadsområdet är i övrigt byggt i 50-tals stil och den nya tillbygg­naden har mötts av både hyllningar och kritik från grannarna.

Tyin Tegnestue tog på sig ansvaret som totalentreprenör och axlade även den ekonomiska risken. De skapade en tillbyggnad med trettio centimeter tjocka väggar och ett halvmetertjockt tak. På markplanet finns en välkomnade entré med en kombinerad tvättstuga och badrum. På det andra våningsplanet finns nu ett rum med högt i tak som familjen använder som ett slags multirum – för vila, arbete och skapande.

Fasaden är klädd i naturligt behandlad furu: samma miljövänliga material som när arkitekterna ritade om båthus till sommarbostäder i norska Møre och Romsdal. Formmässigt sticker den nya tillbyggnaden ut från övriga hus i området, men med sina naturnära färger smälter den ändå in.«

w| www.tyintegnestue.no

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.