Slingrande lekskulptur

MobiVersum i Wolfsburg, Tyskland av J.Mayer H.

ETT INTERIÖRT LANDSKAP av trä invigdes förra året på Volkswagens besökscentrum i Wolfsburg, Tyskland. På en yta av 1 600 kvadratmeter kan barn och vuxna klättra, hänga och leka kurragömma. Formen på den fantasifulla massiva träkonstruktionen är inspirerad av den välbekanta pet-symbolen.
Genom att förvandla den tvådimensionella bilden av pet-symbolen, som är en av våra mest igenkända uttryck för återvinning, har J.Mayer H. Architects skapat en tredimensionell struktur som steg för steg gjorts mer och mer komplex.

Syftet med detta är att göra ämnet »hållbarhet« förståeligt på en rumslig nivå. Skulpturerna påminner om rötter och trädstammar som slingrar sig fram genom utställningslokalen. De utmanar barnens motorik och fantasi och tillåter familjer att upptäcka olika aspekter av hållbar utveckling. Skulpturen kompletterar Volkswagens besökscentrums permanenta utställning på temat hållbar utveckling från 2009, som J.Mayer H. Architects skapat och uppfört.«

w| jmayerh.de

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.