Sov gott omsluten av återvunnet trä

Hotel Hotel i Canberra, Australien av March Studio

ATT GÅ GENOM lobbyn på det australiensiska hotellet Hotel Hotel är som att simma i ett hav av trä. Bara takstrukturen består av 2 150 trästycken. Ytterligare tusentals bitar av återvunnet trä är fäst runt väggarna och skapar oregelbundna mönster kring byggnadens prefabricerade betongpelare.
Totalt 1  200 stålstänger håller materialet på plats. Tack vare virkets olika bredder och storlekar liknar ingen yta varandra, var och en är individuellt utformad i olika bredder och sitter på olika avstånd från varandra. Fler än 50 konstnärer, designers och hantverkare har anlitats för att utforma den eklektiska inredningen i detta hotell där lobbyn är ett av flera projekt.

March Studio har designat lobbyn liksom den magnifika trappa som skapats genom att ordna staplar av återvunna plank bredvid varandra. Allt trä har samlats från byggarbetsplatser i närheten och mycket av virket kommer från trädet Blackbutt som växer i de kustnära skogarna i New South Wales och Queensland.«

w| marchstudio.com.au

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.