Hus utan avtryck

Casa Invisibile i Österrike av Delugan Meissl

»CASA INVISIBILE« FRAMSTÅR som ett väl valt namn på detta modulhus, signerat det österrikiska arkitektkontoret Delugan Meissl. Den spegelklädda fasaden gör huskroppen ovanligt väl kamouflerad. Men arkitekterna syftar lika mycket på själva konstruktionen i form av färdiga moduler som lyfts på plats med minimal inverkan på den omgivande marken. Bakom spegelfasaden döljer sig en prefab­ricerad träregelkonstruktion.

»Spegelfasaden framhäver landskapet men huset är också osynligt såtillvida att det i stort sett inte lämnar några fotavtryck efter sig«, säger arkitekterna i ett pressmeddelande.

Huset mäter 14,5 meter på längden och 3,5 meter på bredden vilket gör att det i princip kan lyftas direkt på en lastbilstrailer. Önskar man större boyta är det bara att kombinera flera huskroppar på valfritt vis.«

w| dmaa.at

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.