Ny mötesplats döljer tråkig infrastruktur

Stadtgarten i Zug, Schweiz av Planetage & Ramser Schmid

DEN HÄR SVAMPLIKNANDE paviljongen erbjuder besökare till stadsbiblioteket i staden Zug, Schweiz, ett skyddat uterum. Byggnaden är en del av ett större projekt som syftar till att länka samman stadens nya stadspark med ett övergivet utrymme mellan två biblioteksbyggnader. I källaren under paviljongen ligger ett parkeringshus med flera underjord­iska våningar som också har fått ett lyft tack vare ombyggnaden.

Parkeringens ventilationscentral och hisschakt som sticker upp ovan jord har dolts i träkonstruktionen och en ny uppgång har inbegripits i uterummets träribbskärmar. Virket i själva paviljongen skapar ett mönster som påminner om tegel och i dess håligheter kan uterummets bärande träkonstruktion skymtas. Den schweiziska landskapsarkitektfirman Planetage står i samarbete med Ramser Schmid arkitekter bakom utformningen av det nya området. Se även planetage.ch

w| ramserschmid.ch

Läs de senaste artiklarna

Genom att använda svenskttra.se accepterar du vår användning av kakor. Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.